Hanggliding

En sportslig aktivitet behøver ikke å finne sted kun på bakken, det kan nemlig også utføres sport i luften, blant annet hanggliding. Hanggliding er en luft sport hvor en pilot flyr en lett og umotorisert innretning som blir kalt for en hangglider.

De aller fleste slike hangglidere er i dag laget av en aluminiums ramme sammen med et stoff som kan ligne på det som er i fallskjerm. Den som er utøveren, i dette tilfellet «piloten», er sikret fast til hangglideren som er festet til rammen. Hele hangglideren styres da rett og slett bare ved at piloten flytter på kroppsvekten sin i forhold til en kontroll enhet som de har. Helt i begynnelsen når denne sporten ble til så hadde hangglidere kun mulighet til å glide nedover små bakker, men takket være moderne teknologi så har pilotene nå mulighet til å sveve rundt i luften i flere timer, oppnå mange tusen meters høyde og glide over langstrakte strekninger på flere hundre kilometer.

Piloter har som regel med seg en fallskjerm på ryggen i tilfelle det skulle oppstå noen alvorlige problemer. Da vil fallskjermen kunne trygt få ned både piloten og hangglideren. I tillegg så har de også som regel på seg hjelm og har med seg annet sikkerhets utstyr som kniver og lette tau.