Skihopp World Cup 2014-2015

Selv på sommerstid er det mange som venter på at vinteren skal komme – og spesielt på vintersportskonkurransene! For tilhengere av hopp er sommeren en rolig periode, selv om det ikke er en spesielt lang hvileperiode utøverne har. Ser man på de foregående sesongene finner man ulike land på pallplassene, blant dem er Polen, Østerrike, Slovenia, Norge og Tyskland. De beste hoppene har dog kommet fra Polens Kamil Stoch, Slovenias Peter Prevc og Tysklands Severin Freund.

Norges Anders Bardal har hoppet spesielt godt på hjemmebane, men noe ujevnt på bortebane. Han hang likevel godt med i toppen, og han ligger faktisk som tredjefavoritt for den kommende sesongen, bak Kamil Stoch og Severin Freund. Oddsene Betsson gir ligger ganske tett i teten, fra 3,60 til 5,75, på de tre favorittene. Anders Jacobsen ligger noe lavere på listen, med samme odds som Simon Ammann – noe som lover godt for ekspertenes forventninger til denne norske publikumssjarmøren. Storfavoritten Stoch har allerede rukket å hoppe i verdensmesterskapssammenheng i 10 år, tross sine unge 27 år. Med flere seiere bak seg ligger han dermed godt an både når det gjelder erfaring og talent.

Severin Freund debuterte først i 2007 i verdenscupen, men han deltok i internasjonale renn allerede i 2002. Han har tittelen som verdensmester i skiflyging i 2014, da to av fire renn ble avlyst. Anders Bardal ble nummer to i denne konkurransen, med Peter Prevc på bronseplassen. Flere av disse flotte utøverne sikret seg også pallplassering i OL i Sotsji 2014. Det er alltid mye spenning rundt utendørs vintersport, da forholdene legges til rette underveis. På grunn av mye mer variasjon i vær og vind, samt tidvis endring av bakke grunnet værforhold, er dette en sport som gir mange utfordringer. De beste hopperne viser seg dog å være relativt stabile fra år til år, men det kommer alltid inn noen overraskelser underveis, så denne sporten blir aldri kjedelig!