Sykling er god trening

Er du en av dem som gjerne skulle kommet i gang med treningen, men som hater å gå på treningssentre? Terskelen for å bli medlem på et treningssenter er høy for veldig mange, og det kan derfor være lurt å undersøke alternative treningsformer. Det er flere typer trening du kan gjøre på egen hånd.Sykling er en fantastisk treningsform, og krever kun at du investerer litt penger i en god sykkel. En sykkel med god kvalitet trenger ikke å være dyr, men du får mer igjen for pengene hvis du styrer unna de aller billigste variantene. Disse er som regel tunge og vanskelige å håndtere.

Gode grunner til å sykle

Sykling er skånsomt for kroppen, og er derfor en utmerket treningsform hvis du skal trene deg opp etter skader eller treningspauser. Det spiller ingen rolle hvilket nivå du er på, det er bare å sette seg på tohjulingen og trille av gårde. Det er uansett sunt å være ute i frisk luft.Ønsker du mer treningsutbytte fra treningen, så finn gjerne noen bratte bakker hvor du kan gi litt gass. Sykling involverer i stor grad de største musklene i kroppen, lårene og setet, og når disse jobber sendes oksygen raskere rundt i blodet. Å sykle vil derfor ikke bare gi deg sterkere muskler, men også bedre utholdenhet.

Slik trener du mest effektivt

Når du sykler jobber du med nesten hele kroppen, og dette gjør sykling til en effektiv treningsmetode. Ønsker du å forbedre kondisjonen, så må du opp i en intensitet som gir deg høy puls. Er tempoet høyt nok til at du blir litt svett og andpusten, så vil treningsøkten forbedre utholdenheten din.Det er derfor viktig å ikke velge et gir som er for høyt, da du ikke vil få nok motstand til å oppnå treningseffekten du ønsker. Når du starter å sykle kan du gjerne kjøre kortere økter flere ganger i uka med høyere intensitet, da dette vil være mer effektivt treningsmessig enn rolige langturer.