Skihopping

Vinteridretten skihopping er en som tilhører de nordiske grener. Det utføres ved at utøveren kjører ned et «ovarenn» som gjerne pleier å være fra et stillas og deretter ut på et rampeliknende hopp. På dette hoppet så skal utøveren ta sats og deretter forsøke å sveve over kulen og så langt nedover unnarennet som overhodet mulig før landingen.

Såklart så skal alt dette i tillegg være gjennomført på en stilfull og elegant måte. Poengsummen som utøveren får er beregnet på et fast antall lengdepoeng som varierer fra de ulike bakkene da det er utenfra bakkens størrelse. De får også en stilkarakter som er på en skala fra 1 – 20 poeng som blir delt ut av fem ulike dommere.

Faktisk så kan skihopping være på en individuell sport og også en lagkonkurranse, som blir kalt for laghopping. De aller største skihopp nasjonene i hele verden er blant annet Tyskland, Østerrike, Finland og selvfølgelig også Norge. Her i Norge så har vi flere arenaer for skihopp. Den mest kjente er Holmenkollen i Oslo, men vi har også Granåsen skisenter i Trondheim, Lysgårdsbakkene i Lillehammer og også Vikersundbakken i Vikersund.

Det konkurreres i skihopp i både verdenscupen, i VM og også i OL.